Identificatie werkgever

Veel toepassingen in de overheidssfeer vereisen dat een bedrijf of werkgever accuraat geïdentificeerd wordt. Om dit voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken en om tegelijkertijd een goede gegevenskwaliteit te garanderen, werd de basisdienst “identificatie werkgever” ontwikkeld.

Identificatiegegevens van een werkgever snel en zeker opzoeken en gebruiken

De basisdienst identificatie van een werkgever laat aan meerdere toepassingen toe om een werkgever te identificeren. Verschillende zoekcriteria kunnen gebruikt worden. De belangrijkste hiervan zijn het RSZ-stamnummer, het BTW-nummer, het uniek ondernemingsnummer en het RSZPPO-stamnummer.

In functie van de toepassing levert de basisdienst de relevante gegevens. Op die wijze moet de gebruiker deze niet meer inbrengen én bent u zeker dat deze overeenstemmen met de gekende data.

Zonder telkens opnieuw te ontwikkelen en te implementeren

Deze basisdienst wordt nu reeds aangewend binnen heel wat toepassingen. Zo gebruiken de DmfA, de Aangifte Sociaal Risico, het personeelsregister, de unieke werfmelding en DIMONA allemaal dezelfde basisdienst.

De weg naar een correct en makkelijk gebruik van identificatiegegevens van een werkgever loopt dus over het gebruik van deze basisdienst.

Dienstenaanbod - Toegangsbeheer toepassingen (61 kB)