Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Datacenter Services

Image

Wat? Datacenter services op meerdere sites

Veel ICT-organisaties worden momenteel geconfronteerd met grote uitdagingen op vlak van datacenter. Om de juiste IT servicelevels voor eindgebruikers te waarborgen, om de infrastructuur snel te kunnen aanpassen aan nieuwe business-initiatieven, om de operationele kosten te beperken, om de ecologische voetafdruk te reduceren, en vooral om te blijven beantwoorden aan de alsmaar strengere wetgeving betreffende privacy, veiligheid is specialisatie in data center beheer aangewezen.

Smals heeft deze infrastructuur zeker nodig in het kader van haar algemeen dienstenaanbod. Vervolgens werd omwille van het schaalvoordeel, deze specialisatie, ten voordele van de leden, ook uitgebouwd. Deze diensten hebben dan ook zeer gunstige marktprijzen.

De leden kunnen zelf hun servicepakket bepalen zoals eigen materiaal gebruiken en plaatsen of apparatuur van Smals gebruiken.

Kenmerkend: professioneel tot in de puntjes

Om de maximale beschikbaarheid te waarborgen:

  • Datacenter op twee fysieke locaties met mogelijkheid tot redundantie en fail-over
  • Gelimiteerde en gecontroleerde toegang en bewaking (24x24, 7x7), aparte werkruimtes
  • Permanente stroomvoorziening (redundant stroomnet en bekabeling, ontdubbelde stroomtoevoer, noodstroomvoorzieningen…)
  • Protectie tegen brand, oververhitting en water
  • Telecomverbindingen met de belangrijkste providers
  • Netwerkbeveiliging
  • Mediatheek: bewaren van kopieën in beveiligde omgeving

De operationele werking is vastgelegd in duidelijke werkprocedures die permanent gesuperviseerd worden.

ROI-tip: kostenefficiëntie dankzij schaalvoordeel.

Een data center uitbouwen dat voldoet aan de hoogste technische standaarden en de juridische vereisten van de publieke sector vraagt een belangrijke investering van kennis en middelen. Smals bundelt deze inspanningen voor rekening van tientallen FOD’s en openbare instellingen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg.

Zo behaalt Smals een maximaal schaalvoordeel en blijven de operationele kosten per klant minimaal. Ten opzichte van vergelijkbare commerciële oplossingen ligt de kostprijs van Smals tot ongeveer 40% lager. Een belangrijk element is het bestaan van eigen snelle telecommunicatie-infrastructuur tussen de twee datacenters. Hierdoor vervalt een belangrijk kostenpost voor beiden gebruikers.

Beschikbare diensten

Data Center: Data Center services

File upload
Document
Bijlage Taille
datacenterbrochure_nl_130916.pdf 3.72 MB