Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Serverinfrastructuur

Image

Complexiteit onder controle

Elke grote organisatie gebruikt servers. Het beheer van dit serverpark wordt meer en meer complex. Smals kan helpen daar waar nodig…

Overstappen naar de volgende generaties

De nieuwe technologie heeft een sterke impact op de serverinfrastructuur. De eerste implementatie is steeds de moeilijkste. Wij stellen dan ook graag onze ervaring ter beschikking om u te begeleiden in deze transities.

Advies

Een eerste stap is het plannen en opzetten van de migratie. Hierbij kunnen we u helpen. De kennis die in uw organisatie aanwezig is, volstaat in vele gevallen om op basis van een uitgetekend plan en enkele updates van kennis de klus te klaren. Zien hoe en in welke fasen dit best gebeurt, verhoogt substantieel de succeskansen.

Een verdere mogelijkheid bestaat erin om de configuraties die u ontworpen heeft te laten toetsen. De bij implementatie op te lossen aspecten worden hierdoor alweer in belangrijke mate verminderd.

Ontwerp

Wij kunnen ook iets verder gaan, en op uw vraag de configuratie van de nieuwe omgeving uitvoeren. Het voordeel hiervan is dat we vertrekken van bestaande en getoetste configuraties en dat we enkel de specifieke situaties dienen te bekijken. Dit maakt het ook makkelijker om later de infrastructuur verder te laten evolueren.

Implementatie en testen

De uitdaging bij deze modernisering bestaat erin om zo snel mogelijk de haperingen uit het systeem te halen. Indien de server bedoeld is voor toepassingen die wij kennen, staan wij in voor het testen van het geheel. Wanneer het uw zelf ontwikkelde toepassingen betreft, dan kunnen wij samen met u testen. Dit betekent dat onze systeemspecialisten samen uw toepassingsexperts de werking gaan testen en bij moeilijkheden de bron opsporen. Zo wordt een nodige interventie op het vlak van het systeem vlot doorgevoerd of wordt vastgesteld dat de applicatie ergens moet bijgestuurd worden.

Indien het een omvangrijke migratie betreft, bieden wij de mogelijkheid om het geheel van dergelijke afstemmingen tussen alle betrokkenen te coördineren.

Installatie en beheer

Als onderdeel van een totaalproject of op specifieke vraag installeren wij de door ons ontworpen configuratie op apparatuur bij de lidinstellingen. Wij gaan zelfs iets verder door ook het beheer op afstand van deze servers waar te nemen indien gewenst.

Veiligheid

Als toemaatje geven we graag mee dat we alle evoluties inzake beveiliging opvolgen en centraliseren op één server. Voor de systemen die we volgen, stellen we op die manier alle patchen en de nieuwste antivirusaanpassingen ter beschikking op één server. Dit vereenvoudigt in ruime mate het concept van het gelijke beveiligingsniveau in de sector en maakt het de drukbezette systeembeheerders makkelijker om tijdig de nodige maatregelen te nemen.

Het serverpark in uw eigen handen

De combinatie van onze en uw expertise leidt ertoe dat uw essentiële servers verder door u beheerd worden in een actuele, beveiligde en professionele situatie.

 

Follow us