Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Mobile Device Management

Wat?

Smals biedt een oplossing voor het beveiligen van toegang tot bedrijfsmail, -kalender en -contacten vanop smartphones en tablets. Dit zowel voor bedrijfstoestellen als privé-toestellen in de context van BYOD. Naast een gateway die de toegang beveiligt tot een Exchange of Notes server, bevat het aanbod ook een beheersmodule voor het inventariseren van de mobiele toestellen, het opstellen en afdwingen van security policies (device pin, encryptie) en het ingrijpen van op afstand bij verlies of diefstal van een toestel (positiebepaling en wissen van bedrijfsgegevens).

Kenmerkend: prioriteit voor veiligheid en confidentialiteit

De opdracht van smals is niet de instellingen voorzien van die nieuwe materialen maar wel een beveiligings- en beheerslaag te leggen tussen de eindgebruikers en hun instelling.

Concreet verleent Smals als diensten:

  • Een beveiligde en gecontroleerde toegang tot bedrijfsnetwerken van de instelling via mobiele eindapparatuur.
  • Smals past daarbij een beveiligingspolicy toe die in lijn is met de veiligheidsafspraken binnen het extranet van de sociale zekerheid.
  • Een toegang tot email, kalenderbeheer, contacten en ‘to do’ van de desbetreffende systemen van de instellingen ( Exchange en Notes) is beschikbaar.
  • Een beveiligde en beheerde toegang tot bedrijfstoepassingen met eigen materiaal is in ontwikkeling, daarvoor worden de nieuwe evoluties op dit gebied van nabij opgevolgd.

Smals onderbouwt deze service met:

  • Een support en helpdesk die 24/24, 7 op 7 paraat is en de nodige interventies doen bij incidenten ( zowel technische als veiligheidsincidenten).
  • Een serverinfrastructuur die een 99 % beschikbaarheid kan waarborgen.

ROI-tip: confidentialiteit is wel betaalbaar

Het beveiligen van deze nieuwe manier van werken wordt een noodzakelijke voorwaarde tot succes maar heeft zijn waarde. Een mobile device management met de expliciete focus op beveiliging kan enkel door een overkoepelende instelling op voldoende kosteffectieve manier aangeboden worden.

Beschikbare diensten

  • Mobile Devices: Toegang tot mail, kalender, contacten en taken vanaf een smartphone of tablet
File upload
Document
Bijlage Taille
techno38mdmnl-final.pdf 639.29 KB