Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Infrastructure-as-a-service

sCloud - Cloud Computing Service

Wat? Gebruik servers volgens de cloud-formule

Smals biedt u de mogelijkheid om aan Cloud Computing te doen. Als lid van Smals kunt u servers provisioneren in de community cloud van de sociale zekerheid en gezondheidszorg. Deze nieuwe infrastructuur heet sCloud.

Uw eigen technici kunnen met sCloud op een snelle en flexibele manier zelf een virtuele server creëren. De prijs van een virtuele server ligt beduidend lager dan die van een fysieke ‘managed server’.

Kenmerkend: vingerknip service: vragen = krijgen

 • Met sCloud kan je virtuele servers snel bekomen

Een ICT-afdeling heeft regelmatig behoefte heeft aan één of meerdere servers extra. Die server moet snel ter beschikking zijn, worden gebruikt voor een heel specifiek doel, maar wordt eigenlijk niet zo intensief gebruikt. Soms hebt u hem niet eens zo lang nodig en wordt hij vrij snel weer buiten dienst gesteld.

Voor dit soort situaties biedt sCloud de ideale oplossing, met virtuele servers die u zelf kunt provisioneren en onmiddellijk in dienst kunt nemen.

sCloud van Smals heeft voordelen die publieke cloud providers niet hebben:

 • Opslag in datacenters beheerd door Smals, een betrouwbare partner, in een Belgische omgeving, onder strategische controle van de aangesloten overheidsinstellingen
 • Continuïteit van dienstverlening bij Smals, een solide partner
 • Integratie mogelijk met uw bestaande infrastructuur

Belangrijk: Smals kan alle assistentie verlenen tot het beveiligen van uw sCloud-configuratie 

 • Met sCloud: geen aankoop, geen administratie: directe levering

sCloud is een voorbeeld van ‘ Infrastructure-as-a-Service’ (IaaS). Smals biedt u een virtuele infrastructuur aan. U doorloopt geen aankoopprocedure, er is geen leveringstermijn en u hoeft niet te passen binnen de planning van bekomen van een fysieke server.

De oplossing is er één op maat: specifieke software wordt snel ontplooid op uw eigen server. U kunt de server onmiddellijk buiten dienst stellen, dus geen overbodige server in uw data center, dus geen nutteloze kosten.

Ook administratief is sCloud flexibel. Smals maakt goede werkafspraken met uw IT-management zodat servers vlot gecreëerd worden.

Anders dan bij managed servers beheert u bij sCloud alles zelf én bent u verantwoordelijk over eigen infrastructuur. Uw personeel bepaalt wat en wanneer er iets mee gebeurt. Moet er een back up komen? Hoe beheer en beveilig ik de toegang? M.a.w. u beheert servers op de sCloud net als ze bij u zouden staan.

 • Servertypes: INTEL:

  • Light (1 core * 3 GHz)
  • Heavy (2 cores * 3 GHz)

Aanbod

 • Cloud Servers: Unmanaged server, met self-provisioning