Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Strijd tegen Covid-19 zorgt voor interne en externe groei bij Smals in 2020

De Algemene Vergadering, het hoogste orgaan van Smals waarin alle leden vertegenwoordigd zijn, heeft op 16 juni het Activiteitenverslag 2020 goedgekeurd. De gemeenschappelijke ICT-organisatie van Belgische instellingen van sociale zekerheid zag haar omzet in 2020 ruim 12 procent hoger uitkomen dan een jaar voordien. “Groei is voor ons geen doel, maar wel een blijk van het vertrouwen dat onze leden ook in uitzonderlijke omstandigheden blijven stellen in Smals”, evalueert CEO Frank Robben.

De strijd tegen Covid-19 was de belangrijkste factor die heeft bijgedragen tot het resultaat, onder meer door de vraag naar nieuwe projecten én de vraag naar externe ICT-specialisten vanuit de privésector. De activiteit in nieuwe projecten ging er met 20 procent op vooruit en is goed voor bijna een vijfde van de omzet (19,3%). De inzet van externe ICT-specialisten uit de privésector bij de leden groeide met 17,6 procent en vertegenwoordigt nu bijna een derde van alle Smals-activiteit (31,8%). De inzet van Smals-medewerkers bij de leden steeg met 4,1 procent. ICT-infrastructuurdiensten gingen er met 9,8 procent op vooruit. In absolute cijfers komt de omzet van Smals in 2020 uit op 383,4 miljoen euro.

De tewerkstelling stijgt voor het eerst boven de drempel van 2000 medewerkers: een netto-stijging met 4,6 procent naar een totaal van 2044. Op het einde van 2020 werkten 990 medewerkers intern voor Smals en 1054 bij één van de aangesloten overheidsinstellingen.

“Dankzij de inzet van onze medewerkers en van onze leveranciers uit de privésector konden we het vertrouwen van onze leden in uitzonderlijke omstandigheden waarmaken. Mede dankzij hen genieten de aangesloten instellingen van sterke inhoudelijke en ICT-competenties, flexibiliteit en een snelle time-to-market”, besluit Frank Robben.

Meer details over de werking van Smals zijn te vinden in het Activiteitenverslag 2020: https://www.smals.be/nl/content/activiteitenverslag-2020

 

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke non-profit ICT-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen, voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. Dankzij technische expertise, gedetailleerd begrip van de zakelijke processen van haar lidinstellingen, technische standaardisatie, hergebruik en schaalvoordelen biedt Smals innovatieve ICT-toepassingen en diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 80 jaar is Smals een pionier in het informatiebeheer binnen de publieke sector ten behoeve van de Belgische burgers en ondernemingen. Meer informatie: www.smals.be