Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals ziet activiteiten groeien met ruim 10% in 2016

Persbericht, 15 juni 2017

Na vier jaar met een stabiele omzet kende Smals in 2016 een groei van meer dan 10%. Het cijfer stijgt voor het eerst uit boven 250 miljoen Euro. De groei kwam vooral uit de fors grotere inzet van ICT-specialisten uit de private sector bij de aangesloten overheidsinstellingen. Innovatieve diensten, in het bijzonder in het kader van de Belgische overheidscloud of G-Cloud, hebben ook bijgedragen aan het resultaat.

Smals boekte in 2016 een omzet van 251,4 miljoen Euro. Dat is ruim 10,3% meer dan een jaar eerder. De forse groei komt vooral uit de sterk groeiende interesse (+31%) voor ICT-professionals uit de private sector. Zij gaan via raamcontracten aan de slag bij de aangesloten instellingen, voor meer dan 61 miljoen Euro of bijna een kwart van de totale activiteiten bij Smals.

“Voor niet-permanente technische opdrachten doen onze leden graag een beroep op specialisten uit de private sector. Ze werken vaak in gemengde teams samen met de eigen ICT-specialisten die beschikken over een uitstekende inhoudelijke kennis en die kennis op langere termijn kunnen borgen. Zo kunnen de publieke en private sector elkaar versterken”, vindt Frank Robben, CEO van Smals.

Het dienstenportfolio van Smals groeide in 2016 met ruim 9% dankzij innovatieve nieuwe diensten, onder meer met Cloud-technologie. Die worden binnen het federale synergieprogramma G-Cloud aangeboden aan een steeds bredere groep publieke instellingen. De activiteiten in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en de detachering van ICT-specialisten in loondienst kenden een beperkte groei, respectievelijk met 2,4% en met 3,2%. Het aantal Smals-medewerkers steeg met 1,6% naar een totaal van 1748.

Meer gedetailleerde informatie vindt u in het Activiteitenverslag 2016

 

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke non-profit ICT-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen, voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. Dankzij technische expertise, gedetailleerd begrip van de zakelijke processen van de aangesloten instellingen, technische standaardisatie, hergebruik en schaalvoordelen biedt Smals innovatieve ICT-toepassingen en diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 75 jaar is Smals een pionier in het informatiebeheer binnen de publieke sector ten behoeve van de Belgische burgers en ondernemingen.

 

Meer informatie: Jan-Frans Lemmens, woordvoerder