Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals tienmaal Top Employer met recordaantal medewerkers en externe ICT-specialisten

Image

Persbericht

06/02/2018

Al tien jaar op rij is Smals een topwerkgever, volgens de jaarlijkse benchmark van het Top Employers Institute. De gemeenschappelijke ICT-organisatie van de Belgische sociale zekerheid dankt de erkenning onder meer aan een uitmuntende talentstrategie. Het aantal vaste medewerkers én de inzet van externe ICT-specialisten uit de private sector stegen in een sterk jaar 2017 naar een absoluut record.

Slechts 64 Belgische werkgevers mogen zich Top Employer noemen in 2018. De benchmark op het vlak van arbeidsvoorwaarden en HR-praktijken wordt elk jaar gevalideerd door een externe audit. De bevraging gaat onder meer over: talentstrategie, workforce planning, on-boarding, learning & development, performance management, leiderschapsontwikkeling, carrière & opvolgingsbeheer, compensation & benefits en bedrijfscultuur.

Smals sloot het jaar af met 1812 medewerkers, goed voor een nettostijging met ruim 3,7% tegenover het jaar voordien. Tegelijk groeide de inzet van externe ICT-specialisten vanuit de private sector met ruim 60%. De inzet van externe ICT’ers bij de aangesloten overheidsinstellingen was in 2017 goed voor ruim een derde van alle Smals-activiteiten.

 

Over Smals

 

Smals vzw is de gemeenschappelijke non-profit ICT-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen, voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. Dankzij technische expertise, gedetailleerd begrip van de zakelijke processen van haar lidinstellingen, technische standaardisatie, hergebruik en schaalvoordelen biedt Smals innovatieve ICT-toepassingen en diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 75 jaar is Smals een pionier in het informatiebeheer binnen de publieke sector ten behoeve van de Belgische burgers en ondernemingen.