Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Smals kende in 2015 lichte terugval in omzet en tewerkstelling

Persbericht

De algemene vergadering van Smals heeft op 8 juni het activiteitenverslag voor 2015 goedgekeurd. De omzet kwam met 227,9 miljoen euro nipt lager uit dan een jaar eerder. Met 1720 medewerkers lag ook de tewerkstelling 2,2% lager. Voor 2016 wordt opnieuw een positieve tendens verwacht.

Meer doen met minder middelen. Dat was in 2015 de centrale opdracht voor de vzw Smals, de gemeenschappelijke ICT-dienstenorganisatie van de openbare instellingen van sociale zekerheid. Dit gebeurde door een productiviteitsstijging van 10% op de intra-murosactiviteiten, bovenop de recurrente effecten van eerdere besparingen.

Er was in 2015 een flinke terugval in projectbudgetten (-12,5%). Hoewel de projecten ook goedkoper werden uitgevoerd, bleef de kwaliteit uitstekend: zo’n 85% werd binnen de afgesproken timing gerealiseerd en liefst 88% ook binnen het gestelde budget. Ook in ICT-infrastructuurbeheer en bijhorende diensten lagen de aangerekende kosten zo’n 4,9% lager, onder meer dankzij het gebruik van innovatieve Cloud-technologie. De vraag naar detachering van gespecialiseerde medewerkers in loondienst (+2,5%) en naar consultants uit de private sector (+15,5%) bleven daarentegen fors groeien.

Smals mocht 70 nieuwe medewerkers verwelkomen in 2015. Dit jaar zal dat aantal een stuk hoger liggen, onder meer dankzij de stijgende vraag naar nieuwe projecten.

> Lees het volledige activiteitenverslag 2015 online

 

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke ICT-dienstenorganisatie opgericht door Belgische publieke en semi-publieke instellingen, voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. Dankzij technische expertise, gedetailleerd begrip van de zakelijke processen van haar lidinstellingen, technische standaardisatie, hergebruik en schaalvoordelen biedt Smals innovatieve ICT-toepassingen en diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 75 jaar is Smals een pionier in informatiebeheer binnen de publieke sector ten behoeve van de Belgische burgers en ondernemingen. Meer informatie op www.smals.be.