Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Persbericht - Smals mikt op versnelde groei in 2012

In 2011 heeft Smals een omzet geboekt van 193,4 miljoen Euro. Dit recordcijfer kwam er dankzij een omzetgroei van 6,8% of zo’n 12,3 miljoen Euro tegenover vorig jaar. Niet minder dan 187 nieuwe medewerkers traden in dienst. Voor 2012 verwacht het bedrijf dat de omzetgroei zal versnellen.Smals verwacht voor dit jaar ook een netto aangroei met 144 medewerkers.

Smals, de private vzw die de uitbouw van ICT-diensten ondersteunt voor publieke instellingen in de Belgische sociale zekerheid en de gezondheidszorg, groeide in 2011 met 6,8% of zo’n 12,3 miljoen Euro. Dat blijkt uit het activiteitenverslag van de vzw, dat vandaag werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Het omzetcijfer van 193 miljoen Euro bestaat onder meer uit de ontwikkeling van nieuwe ICT-toepassingen, het onderhoud van bestaande toepassingen en infrastructuren en de detachering van specialisten. De diensten worden tegen kostprijs verrekend aan de aangesloten publieke instellingen.

In 2011, een jaar waarin veel aangesloten instellingen lange tijd hebben gewerkt onder een regime van lopende zaken, werd het aandeel van infrastructuurdiensten en operationeel onderhoud iets groter en daalde het aandeel van nieuwe projecten. Dankzij schaalvoordelen en nieuwe technologie tracht Smals nochtans het aandeel van de onderhoudskosten voor bestaande toepassingen en ICT-infrastructuren in de totale kost steeds verder terug te dringen. Voor 2012 ligt de vraag naar nieuwe ICT-projecten opnieuw een stuk hoger. Het aandeel van de detachering van gespecialiseerde medewerkers bleef stabiel op ongeveer een derde van de omzet (33,5%).

Dankzij haar aanhoudende groei is Smals haast continu op zoek naar ICT-talent. Niet minder dan 187 nieuwe medewerkers gingen in 2011 aan de slag voor de vzw. Op 31 december lag het totaal daarmee op 1689 medewerkers. Voor 2012 verwacht Smals een netto aangroei met 144 medewerkers. Smals blijft daarom investeren in haar sterke reputatie als ICT-werkgever. Onlangs werd het bedrijf voor de vierde maal op rij erkend als ‘Top Employer’ in de onafhankelijke benchmark van CRF Institute (www.topemployers.be).

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke ICT-organisatie van enkele tientallen publieke instellingen, voornamelijk actief in het domein van de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Dankzij diepgaande technologische expertise, inzicht in de werkprocessen van haar leden, technische standaardisatie en wederzijdse schaalvoordelen levert Smals nieuwe toepassingen en omkaderende diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 70 jaar is Smals een pionier in de toepassing van informatietechnologie ten behoeve van de Belgische burgers en bedrijven.

Het Activiteitenverslag 2011 is vanaf vandaag beschikbaar op de website van Smals, of verkrijgbaar op eenvoudige aanvraag.

 

File upload
Document
Bijlage Taille
13-6-2012prjaarresultaten2011-nl.pdf 101.63 KB

Follow us