Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Persbericht - Smals ICT Academy zorgt voor betere instroom van kandidaten naar ICT-functies

Smals, de ICT-organisatie van de sociale zekerheid en de gezondheidszorg, herschikt en versterkt haar opleidingsaanbod. De Smals ICT Academy streeft naar een betere instroom van jonge en ervaren ICT’ers. Voor het eerst biedt Smals ook een traject aan voor beloftevolle professionals zonder specifiek ICT-diploma.

Investeren in kennis is essentieel om ICT-talent aan boord te halen en te houden. Smals spendeerde daarom ongeveer 4,1 miljoen Euro aan opleiding in 2011. Om haar opleidingsaanbod nog beter af te stemmen op de noden van de huidige en toekomstige medewerkers start Smals dit najaar met een ‘ICT Academy’. “We vervolledigen ons opleidingsaanbod in functie van veelgevraagde competenties en typische lacunes in de kennis van kandidaten”, motiveert Fanny Taildeman, directeur Human Resources bij Smals.
Met lessenreeksen gericht op jonge ICT’ers en gekwalificeerde professionals met een diploma buiten het ICT-domein, wil Smals de instroom van geschikte kandidaten verder verbreden. Eventuele lacunes in hun competenties kunnen snel worden bijgewerkt.

JumpStart

Gediplomeerde ICT’ers die hun carrière starten bij Smals kunnen vanaf vandaag dankzij het ‘JumpStart’-opleidingstraject sneller aan de slag binnen de organisatie. Het aanbod kan zowel punctuele lacunes in ICT-kennis wegwerken, specifieke ontwikkelstandaarden bijbrengen, als een beter inzicht bieden in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg.

Start2ICT

Beloftevolle professionals met een sterke motivatie zullen via het opleidingstraject ‘Start2ICT’ een carrière in ICT kunnen uitbouwen. Na een screening zullen geschikte kandidaten met een master- of bachelordiploma zónder ICT-achtergrond een opleiding van enkele maanden krijgen, gevolgd door een stage als functioneel analist of ontwikkelaar. Na een succesvolle stageperiode bouwen de kandidaten een ICT-carrière uit in een veeleisende omgeving. Ook professionals in een publieke instelling die lid is van Smals, kunnen zo kiezen voor een ICT-carrière. “Smals rekruteert jaarlijks meer dan 100 ICT’ers. Aangezien de arbeidsmarkt voor hen een structurele krapte kent, verbreden we op deze manier de instroom”, verduidelijkt Peter Vandevyvere, Talent Manager bij Smals.

Expert Network

Smals bouwt tot slot aan een kenniscommunity, die vanaf volgend jaar informatieve sessies zal organiseren, gericht op ervaren ICT-professionals. In een open kader wil Smals, onder meer vanuit de expertise van haar eigen Research-afdeling, de ICT-innovatie in de openbare sector verder stimuleren.

 

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke ICT-organisatie van enkele tientallen publieke instellingen, voornamelijk actief in het domein van de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Dankzij diepgaande technologische expertise, inzicht in de werkprocessen van haar leden, technische standaardisatie en wederzijdse schaalvoordelen levert Smals nieuwe toepassingen en omkaderende diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 70 jaar is Smals een pionier in de toepassing van informatietechnologie ten behoeve van de Belgische burgers en bedrijven.