Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Persbericht: Smals centraliseert voor optimaal contact en mobiliteit

Brussel, 31/3/2010

Op 1 April 2010 verhuist de hoofdzetel van ICT-dienstenleverancier Smals naar een toplocatie in
de stationsbuurt Brussel-Zuid. In de jongste weken hebben er al zo’n 550 medewerkers vanuit vijf
andere sites hun intrek genomen. De nieuwe uitvalsbasis zorgt voor een betere bereikbaarheid en
vlotter contact met collega’s en belangrijke klanten.

De aanhoudende groei van Smals heeft de voorbije jaren geleid tot een verspreiding van mensen en middelen over zeven sites, waarvan vijf in Brussel. Om de kosten voor huisvesting en interne verplaatsingen te beperken, kiest de e-governmentspecialist nu voor centralisatie. Een nieuw, energiezuinig complex biedt meer dan 13.000 m² kantoorruimte in alle comfort, met de flexibiliteit en capaciteit om op termijn te blijven groeien.

Na 37 jaar in de Koninklijke Prinsstraat verhuist de hoofdzetel van Smals op 1 april naar de Brusselse Fonsnylaan, recht tegenover de hoofdingang van het Brusselse Zuidstation. Deze toplocatie in de onmiddellijke nabijheid van enkele grote klanten-leden, biedt een uitstekende bereikbaarheid.

Smals promoot het openbaar vervoer, dat aan de werknemers kostenloos wordt aangeboden, als deel van zijn maatschappelijke en ecologische voorbeeldrol. Mobiliteit, telewerk en flexibele uurroosters zorgen samen ook voor een uitstekende balans tussen werk en privé.

In de nabije toekomst wil Smals zijn activiteiten concentreren in twee kantoorgebouwen en twee datacenters te Brussel, met satellietkantoren in Gent en Charleroi. Twee sites te Brussel zijn sinds enkele weken niet langer in gebruik. Twee andere worden afgebouwd in 2012, wanneer een nieuwbouwsite nabij het Brusselse Noordstation gebruiksklaar zal zijn.

Het nieuwe officiële adres van Smals vanaf 1/4/2010: Fonsnylaan 20, 1060 Brussel

Over Smals

Smals is een ledenorganisatie die ICT-diensten levert aan publieke instellingen, onder meer in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg. Dankzij diepgaande technologische expertise, inzicht in de werkprocessen van zijn leden-klanten en wederzijdse schaalvoordelen levert Smals nieuwe toepassingen en omkaderende diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 70 jaar is Smals een pionier in de toepassing van informatietechnologie ten behoeve van de Belgische burgers en bedrijven.