Onze website gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Digitaal aanwerven ingeburgerd bij Top Employer Smals

Image
Top Employer award

Smals, de gemeenschappelijke ICT-organisatie van publieke instellingen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg, nam vorig jaar 192 nieuwe medewerkers in dienst. De grote meerderheid van de aanwervingen gebeurde volledig digitaal: van de werving en selectie, via de contractbespreking, tot de opstart en de eerste werkdag. Zo kon Smals de aangesloten overheidsinstellingen bijstaan in hun strijd tegen het coronavirus.

Meer dan 90% van de Smals-medewerkers werken sinds maart 2020 volledig van thuis uit. Ook de werving en selectie verloopt sindsdien volledig online. “Dankzij goede procedures en onze reputatie als topwerkgever zijn kandidaten bereid om te starten zonder fysiek contact. In uitzonderlijke omstandigheden laten we zien dat we als grote organisatie ook erg wendbaar zijn. Maar natuurlijk hopen we elkaar dit jaar wel vaker op kantoor terug te zien”, aldus Fanny Taildeman, HR Director.

Dertien keer Top Employer

Smals heeft in 2020 de kaap van 2000 medewerkers overschreden. De erkenning door het Top Employers Institute, voor de dertiende keer op rij, bevestigt de aantrekkelijkheid van Smals als werkgever. Slechts 73 werkgevers in België hebben de certificatie verkregen, op basis van een benchmark-studie. In vergelijking met andere topwerkgevers scoort Smals onder meer sterk voor haar strategie rond menselijk kapitaal, opleiding en duurzame ontwikkeling.

-----------------------------

Over Smals

Smals vzw is de gemeenschappelijke non-profit ICT-dienstenorganisatie van Belgische publieke instellingen, voornamelijk actief binnen de sociale zekerheid en de gezondheidszorg op federaal, regionaal en lokaal niveau. Dankzij technische expertise, gedetailleerd begrip van de zakelijke processen van haar lidinstellingen, technische standaardisatie, hergebruik en schaalvoordelen biedt Smals innovatieve ICT-toepassingen en diensten met een hoge toegevoegde waarde. Al meer dan 80 jaar is Smals een pionier in het informatiebeheer binnen de publieke sector ten behoeve van de Belgische burgers en ondernemingen. Meer informatie: www.smals.be

Follow us