Coronalert bekroond als Beste Project tijdens eGov Awards 2020

image of multiple eGov awards
07/12/2020

Wat is de grootste realisatie in e-government in België? ICT-sectororganisatie Agoria zet elk jaar de sterkste kandidaten op een rij tijdens de eGov Awards. Coronalert (Sciensano) schoot de hoofdvogel af en werd bekroond als Beste Project van 2020. Coronalert haalde het van "Paloma" (FOD Volksgezondheid) en "RPA-bots tegen corona" (Hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen), alle drie toepassingen met een grote impact in de strijd tegen de coronacrisis.

Eind september 2020 kon Coronalert als een lang verhoopte extra maatregel in de strijd tegen corona op veel belangstelling rekenen. Na amper een week had al meer dan 10% van alle Belgische smartphone-gebruikers Coronalert geïnstalleerd. De app streeft ernaar om de keten van nieuwe besmettingen sneller te doorbreken, door burgers elkaar anoniem te laten waarschuwen in geval van een bevestigde Covid-infectie. Het is een belangrijke aanvulling op de bestaande contactopsporing.

“We zijn bijzonder verheugd om deze award te mogen ontvangen. Dit is een zeer mooie erkenning van iedereen die ontzettend hard gewerkt heeft om de app te realiseren. De wil om dit te laten slagen, heeft het verschil gemaakt”, vertelt Karine Moykens. “Het is niet mogelijk om iedereen te bedanken die zijn of haar schouders onder dit project hebben gezet, maar prof. Bart Preneel (KU Leuven) en Prof. Axel Legay (UCLouvain) verdienen een bijzondere vermelding, alsook de samenwerking met Sciensano en het eHealth-platform." Smals coördineerde de overheidsopdracht en ondersteunde de communicatie over de app.

Heb je de app nog niet gedownload? Surf naar https://coronalert.be en download de toepassing op je smartphone.

Ontdek alle winnaars: https://www.agoria.be/nl/Coronalert-wint-eGov-Smart-City-Awards of herbekijk de uitreiking van de award voor Beste Project hier

 

coronalertf3cd.jpg