Innovatie voor rationeel energiegebruik

Computersystemen zijn belangrijke verbruikers van energie. Door de continu groeiende vraag naar datacenterruimte heeft Smals haar beschikbare elektrische capaciteit voor het datacenter te Anderlecht in 2011 nog fors uitgebreid. Tegelijk zorgde een investering in nieuwe koelsystemen voor meer efficiëntie.

Innovatieve luchtkoeling en waterkoeling zorgen vandaag ervoor dat de vraag naar elektriciteit een stuk lager ligt. Voor elke verbruikte kiloWatt ging vroeger immers een bijna vergelijkbare hoeveelheid energie naar de koeling. Hoe meer servers, hoe hoger de stroomfactuur voor de koeling. Om die trend te keren, haalt de innovatieve water- en luchtkoeling het verbruik van de koeling tot 45% naar omlaag. De buitenlucht en het nabijgelegen kanaal Brussel-Charleroi zorgen immers voor een natuurlijke bron van koelte.

In 2010 koos Smals voor de verhuis van haar hoofdzetel naar een nieuwe locatie nabij het station Brussel-Zuid. Het nieuwe gebouw beschikt over uitstekende isolatie en hedendaagse technologie zoals warmtewisselaars en zonwerende raamfolie. Daardoor ligt het verbruik van de verwarming en koeling een stuk lager.

Smals kiest voor haar elektriciteit voor 100% groene energie.