Afgeschreven ICT-hardware krijgt tweede leven

Wanneer computermateriaal zoals pc’s, computerschermen, laptops en servers naar onze normen afgeschreven is, kan dit vaak nog aan een tweede leven beginnen binnen sociale projecten en ontwikkelingshulp. Smals heeft daarvoor een akkoord gesloten met de vzw Close the Gap.

De samenwerking laat toe dat Smals haar afgeschreven hardware kan wegschenken aan ontwikkelingswerk en sociale projecten, die zorgvuldig worden geselecteerd door de vzw Close the Gap (www.close-the-gap.org). Het gaat om talrijke initiatieven in Afrika, Azië en Zuid-Amerika, maar ook vierde-wereldprojecten bij ons. Dankzij de schenkingen kunnen onder meer scholen en universiteiten, ziekenhuizen, landbouwprojecten en syndicale organisaties hun werking ondersteunen met ICT. Klik hier voor een uitgebreide lijst met projecten.

Alvorens de geschonken hardware een tweede leven krijgt, wordt alle informatie zorgvuldig gewist volgens een strikte procedure die onder meer voldoet aan de veiligheidsstandaarden van de NAVO. Zo vermijden Smals en de vzw Close the Gap dat er ook maar het kleinste stukje vertrouwelijke informatie in verkeerde handen zou komen.

Close the Gap kon dankzij haar schenkers al 250.000 pc’s herstellen en doneren aan diverse projecten. De Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar Desmond Tutu kwam op 24 september 2012 persoonlijk langs voor een dankwoord.

VRT-journaal (24/9/2012)
IT Professional.be (24/9/2012)
Data News  (25/9/2012)