Research Note 37: SaaS Enablement

De druk om cloud-technologie te gaan gebruiken wordt steeds groter, en de public cloud zal een groot stuk van de koek voor zich nemen dankzij de belofte van grotere versatiliteit en lagere kosten. Wanneer men gevoelige data echter niet wil uitleveren aan multinationale cloud-spelers, zal men van de private cloud een valabel alternatief moeten maken, dat er via een verhoogde bruikbaarheid mee kan wedijveren.
SaaS Enablement, het opwaarderen van een applicatie zodat het mogelijk wordt om deze in een cloud-context als SaaS aan te bieden, is één van de elementen die een private cloud meer aantrekkingskracht kunnen geven. In deze tekst bepreken we wat de mogelijkheden zijn voor deze strategie, en hoe we ze kunnen toepassen met een zo min mogelijke effort.

Het resultaat is Instance as a Service, een relatief snelle en eenvoudige manier om te SaaS-Enablen, die maximaal nut haalt uit een onderliggend aPaaS-platform.

SaaS Enablement is echter slechts een stukje van de puzzel: extra meerwaarde zal moeten komen uit verregaande integratiemogelijkheden (“Enterprise Enablement”) en extra dienstverlening.