“Passie voor informatica”

Suzan Rogge werkt als Java Developer bij Smals

Suzan, Java Developer: "Als schoolverlater kreeg ik ruim vier jaar geleden meteen de kans om mee te werken aan grote ICT-projecten met concrete, positieve resultaten, bijvoorbeeld rond ouderenzorg en de versnelde terugbetaling van dure medicatie. Ook de ontwikkeling van de maximumfactuur voor vrijwillige oppas van zorgbehoevenden maakte ik van dichtbij mee. Het zijn zaken waar mijn grootouders rechtstreeks mee te maken krijgen.

Later gaf ik mee vorm aan eBirth, een toepassing waarmee gemeenten en ziekenhuizen met enkele simpele muisklikken geboorten kunnen melden. Momenteel werk ik mee aan een project voor het Agentschap Zorg en Gezondheid. De toepassing die we ontwikkelen, zal de zorgkassen helpen om heel eenvoudig te bepalen of een 65-plusser in aanmerking komt voor een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden. De resultaten van ons werk zijn dus zeer tastbaar voor grote groepen van de Belgische bevolking.

Ik heb een voorkeur voor nieuwe projecten, omdat je dan je eigen programmeerstijl kunt ontwikkelen. De begeleiding door architecten en functioneel analisten is uitstekend en ik kan altijd bij collega-developers terecht. Smals investeert ook fors in opleiding. Zo volg ik sinds kort een intern opleidingstraject om door te groeien tot Senior Developer. Het traject bestaat uit verschillende technische modules, onder andere rond databeheer, front-end design en webapplicaties maar ook gedragscompetenties komen aan bod. Tijdens dit traject zal ik autonoom een project realiseren en verdedigen voor een jury en er staat ook nog een stage op het programma.

Ik koos voor Smals omwille van de interessante voorwaarden en de makkelijke bereikbaarheid met de trein. Zo kan ik in West-Vlaanderen blijven wonen, dicht bij mijn familie en vrienden. Ondertussen is daar echter nog een heel belangrijke reden bijgekomen: de projecten van Smals hebben altijd een positieve impact op onze samenleving. En ik draag elke dag mijn steentje bij!"

Ben je ook benieuwd naar een job in IT waar je écht het verschil kan maken?

Check alle openstaande vacatures en solliciteer nu!